2013.09.01. 10:55:16 (130)
rÁIR A HIRDETÉSEMRE,képet kér,válogatok,futkosok kölcsöntelóért,fotózok,futkosok kölcsönkábelért,h feltegyem,belép,elolvassa a levelem,gondolom a hirdetést is megnézi,de még csak nem is válaszol,h nem kell....Én ezt nem értem.
Általában jelképesen cserélek,de ha valakinek nem kell,akkor minek ir.Tényleg azt fogom csinálni,h van 4-5 megbizható cserepartnerem és kizárólag Velük fogok cserélni.
Trtogatom,rakosgatom olyannak,aki még csak arra sem méltat,h azt irja,köszi,nem kell...
A másik,h valamit nagyon keres,aktuális,ráirok és szintén nem válaszol....
Biztos csak Én vagyok ilyen begyepesedett,h nem értem ezt....
  2013.07.17. 00:26:08 (129)
Mostanában többször is előfordult,hogy keresnek valamit,aktuális még,irok,hogy Nekem van,és se kép-se hang..Még csak nem is válaszol...
  2013.05.01. 23:30:31 (128)
Ez Nálam rendszeres.Ráir a hirdetésre,kell,de aztán nem válaszol többet.Én meg csak rakom félre Neki.De minek jelentkezik,ha nem is gondolja komolyan?Vagy irná meg,h mégsem kell,nincs abból gond.Pedig mostanában csak postakltségért cserélek,vagy annak értékében,azon felül nem kérek semmit.Úgy látszik,ez is sok.De ingyen nem tudom elküldeni.Ha Én is pesti lennék és nem lenne ptk,akkor odaadnám.
A másik,h minden hirdetésemben ott van,hogy csak postán és mikor jelentkezik valaki,azt irja,h "ma a Blahán"stb...
a harmadik dolog,hogy ha nem fogadom el amit felajánl,akkor megsértődik.De minek cseréljek olyasmire,amire az égvilágon semmi szükségem nincs???Főleg úgy,hogy még a postát is Én állom....
  2013.05.01. 14:20:52 (127)
én is szívesen segítettem volna egy felhasználónak reggel írtam rá és pár óra mulva sürgetve jelezte hogy kell de irjam meg mikor indulhat érte,kértem várjon szombatig mig a jövő heti beosztást megkapom,erre se kép se hang törli a hirdetést majd ujra felrakja kérését...
-na mindegy oda adom másnak mert jelentkező már akadt
ezek csak bosszantó dolgok mert illendő lenne annyit irni hogy bontom a kapcsolatot mert...legalább egy mondatot ha már a másik fél felfigyel a szükségleteire...
  2013.05.01. 13:29:08 (126)
Most nagyon mérges vagyok. Egy "kedves" tag megint átdobott a palánkon. 22-én keresett dolgot,és ráírtam fotót küldtem neki. A csere helyszínét is megbeszéltük, de aztán eltűnt. A pontosítás miatt többször ráírtam,hogy most mi van menjek,vagy ne de csak elolvassa a leveleket és nem válaszol semmit. Sőt megint keresi ua. azt! Kértem telefonszámot is,de mikor megírtam hogy másnap délelött hívom valahogy épp abban az időpontban nem volt elérhető. Igaz egyszer cseréltem vele akkor minden tökéletes volt, de azért úgy gondolom alapvető,hogy egy sort lökjön már a partner felé. Adtam neki egy nagy negatív értékelést.
  2013.04.30. 15:19:59 (125)
Az élet nem tökéletes, akárcsak az emberek. Állat esetében természetes, hogy végiggondolják a befogadást, de ez is egy olyan dolog, hogy ha már megtörtént a befogadás, akkor tudni kell biztosítani az "eltartását". Nekem is volt olyan, hogy a szomszéd néni talált egy kiscicát, kirakta a faliújságra, hogy ő nem tud sokáig vigyázni rá, mert két cica sok neki. Én viszont becsöngettem hozzá, és azonnal vittem. Vele együtt 4 cicám lett. ))
De ez én vagyok... Sajnos nem csak ezen az oldalon tapasztalok visszaéléseket, hanem a személyes környezetemben is. Na az megtöltene egy rövidke könyvet.
  2013.04.29. 09:41:42 (124)
Sajnálom, hogy ilyeneket tapasztalsz... magam is tapasztaltam, és magam is okoztam már hasonlót.
Állatnál azért elég problémás lehet a dolog, ez nem csak egy darab holmi, ott azért végig kell gondolni mindent.
Én még mindig remélem (magamból kiindulva), hogy nem rossz indulatból csinálják az emberek, egyszerűen csak így-úgy alakulnak a dolgok.
  2013.04.28. 20:49:17 (123)
Nos, leírtam, hogy hosszú heteket vártam. Akkor írtam meg a levelet neki, hogy mi a helyzet? Kell-e, nem kell... Én nem felrobbantam, hanem csak kiírtam magamból. Szerintem az éremnek ebben az esetben is két oldala van. Vannak azok, akik türelmet kérnek, és vannak azok, akik megadják a türelmi időt. Ám sokáig akkor sem lehet húzni, halasztani valamit, mert hiteltelenné válik az egész. Amúgy ajándékról volt szó, mert állatról beszélünk. Ergo cseretárgy ebben az esetben nem volt.
Ha valaki, akkor én aztán tudom, milyen az amikor a tér-idő összetolódik. De akkor sem illik kihasználni a másik jóindulatát, még az esetleges ajándékozáskor sem, mert nem ez az első ilyen tapasztalásom ezen az oldalon.
  2013.04.28. 14:03:17 (122)
...Ha jelzed, h. kérsz néhány napot, h. átgondold, megvedd, beszerezd a csereterméket, nincs az a szőrösszívű felhasználó, aki ezt rossz néven veszi...

Vannak olyanok itt, akik icipici szoba-konyhában élnek, és minden négyzetcentiméterre szükség van, örülnek, ha mielőbb eltűnik egy ruhászsák pl..

Úgy érzem, h. nem empátiahiány van itt, hanem praktikus kérés.

Persze kivétel is erősítheti a "szabályt"
  2013.04.28. 13:17:53 (121)
Én meg azt nem értem, miért robban fel, háborodik fel mindenki rögtön..
Nem tudom ki volt a cserepartnered, tehát nincs közöm az említett sztoridhoz.. de jó ha tudsz pár dolgot...
Például: előfordul, hogy a levél nem megy át.. nekem már többször is volt ilyen!,.. ezért ha van időm, megnyitom a küldött leveleket megnézem átment-e a levelem, ott van-e hogy írtam/küldtem... mert bizony volt hogy a másik várta, miközben én már elküldtem, és rá vártam... levél pedig nem jelent meg sehol.
Másodszorra: a MAJD szócska a tér-idő világában előfordul. Nem mindenki tud rögtön ugrani, azonnal előteremteni a cseredolgot, időt szakítani rá, stb... Tudom mindenki rögtön-azonnal-izibe akarja, nem vár hetekig, stb. de azoknak kívánom hogy feléjük is legyenek ugyanilyen empatikusak, türelmesek, rugalmasak. Nem Krőzusok vannak itt, bizony az anyagiak, vagy az időbeosztás miatt előfordulhatnak amikor várni kell... Persze mindenkinek szíve joga eldönteni kire-mikor-meddig vár.

Igen, a végletek, ezt én is tapasztalom.. amikor hatmillió levelet küld a másik, pedig csak egy kis időt kérek, hogy végig gondoljam hogyan-s-mint.
  2013.04.27. 18:38:00 (120)
Az előző hsz-hez hozzátenném, hogy az utóbbi hetekben én sem voltam fent az oldalon egyéb okok miatt. De nem is hirdettem, nem hagytam válaszolatlanul semmit. Akivel meg már volt pár cserém, az tudja a mobilszámomat is, ha esetleges kérdése van...
  2013.04.27. 18:33:07 (119)
Amiért billentyűt ragadok az az, amikor olyantól kapok értékelést, akinek a „háza ég"...
Pár hónapja feltettem hirdetni afrikai óriáscsigákat, majd az említett hirdető jelentkezett is, hogy egy ismerősének fog kelleni 2 csiga. Teltek a hetek, nem kaptam választ, frissítenem is kellett a hirdetést közben. Én meg ráírtam, persze teljesen humánus „hangnemben", hogy mi újság a csigákkal, kellenek-e ég? Semmi válasz... Vártam még pár napot, talán heteket is, de szerintem ebben az esetben nem így működik. Nekem ha nem kell valami, azt finoman jelzem a másik félnek, eddig is így tettem. A végén töröltem a hirdetést is, mert nem voltak további jelentkezők, és a csigák is el lettek ajándékozva közben. Értékeltem a személyt, mert felbosszantott a hozzáállása. Most láttam, hogy ő is értékelt, amiben azt írta, hogy állítása szerint 3x is írt nekem (ami nem igaz), hogy MAJD jelentkezik, ha aktuáls lesz a csigatéma. Nos, a kutya sem szarik MAJD, hanem ha kell, akkor kell. A stílus, amiben megfogalmazta az értékelését, elgondolkodtatott azon, hogy milyen külső ráhatás következtében írhatta meg...? Én tök normálisan adtam neki egy értékelést, ami persze nem éppen pozitív, de ilyenkor is lehet az ember diplomatikus, ám azért tettem, hátha a jövőben másképp fog hozzáállni a dolgokhoz és az emberekhez is.

u.i.: Sajnos egyre több a „végletes" ember. Az egyik véglet, amikor nagyon erőszakossá válik egy adott dolog megszerzéséért, a másik véglet, amikor eltűnik, mint szürke szamár a ködben...
  2013.04.26. 08:07:14 (118)

Igen én is tapasztaltam,hogy nagyon sokan hirdetnek,és hiába írsz rá nem válaszolnak. Még akkor sem,ha napokig fenn van a hirdetése.
Már azt teszem,ha kérdeznek, és válaszolok rá,majd semmi visszajelzés,akkor bontom a kapcsolatot.
Példának:
Hirdettem. X.Y- cserélnék szeretnék érte X.Y.dolgot. Jött a "jelentkező". mitkérsz Így és ennyit írt. Válaszoltam neki. Kedves x. köszönöm érdeklődésedet, azt kérek amit a hirdetésemben írtam. Válasz azóta sem érkezett.
  2013.04.22. 07:24:37 (117)
hát én is pontosan igy jártam,mert rá irtam hogy ha nem kell a tárgy nincs semi baj csak jelezze.vissza irt pár nap mulva hogy kell,azóta semmi jelenincs,pedig irogattam neki elolvassa de nem válaszol!az ilyen megérdemelné hogy megszivassa az ember!de ehelyett minkett szivatnak!!
  2013.04.21. 23:23:35 (116)
Tényleg egy agyrém,hogy jelentkezik valaki a hirdetésre,válaszolok és a 3.levélváltás után eltűnik...Pedig elolvassa,de semmi reakció.Én meg itt tartogatom a cuccot,ami lehet,másnak kellene,de egyszerűen annyit sem ir,hogy mégsem kell.Jártam már úgy,hogy félreraktam és hiába irtam 3-4 levelet,hogy akkor cserélünk-e,még csak válaszra sem méltatott,pedig belépett,hirdetett...Akinek meg tényleg kellettek volna,Őt meg elutasitottam,hogy már van rá jelentkező...A cucc meg még mindig itt van....
  2013.04.09. 13:37:26 (115)
nekem is van olyan személy hogy keresett valamit,én rögtön ráirtam hogy van tettem képet.egyszer vissza kérdezett hogy nem kicsi?leirtam a méreteket azóta elolvasta a levelet de nem válaszolt hogy kell vagy nem pedig nem is irtam hogy mit kérnék érte,irtam neki hogy nézze meg és ha kell neki akkor megegyezünk.azóta se kép se hang nem válaszol.tegnap ráirtam megint hogy akkor nem kell?de nem olvasta el a levelet.szerintem nem is válaszol már.
  2013.04.09. 07:23:43 (114)
Ha a hírdetése -függetlenül a veled való gyenge kommunikációtól- még élő...akkor vond le a következtetést...

Ha az egész törölt már...akkor is
  2013.04.08. 19:03:00 (113)
Köszi a tanácsot, megtörtént, kíváncsian várom a válaszát.
  2013.04.08. 14:57:13 (112)
Én írnék neki csak simán egy levelet, hogy mi az oka, hogy viccből hirdetget???
  2013.04.08. 14:20:14 (111)
Nem érten miért tesz fel valaki cserére olyan dolgot amire nem képes megírni mit kér érte?!...
Már 3. alkalommal vettem fel a kapcsolatot egyik tagunkkal aki tapétát hirdet elég nagy mennyiségben eljutottunk odáig, hogy mennyire lenne szükségem illetve már szóba került az egész mennyiségre való igényem is. Minden alkalommal megkérdeztem mit kér , válaszra sem méltat Sôt kapcsolatbontás nélkül csak úgy törli a hirdetést.
Azt hiszem a követkeô alkalommal megérdemelne egy értékelést, vagy talán már most meg kellene ezt a lépést tennem. Felidegesítetem magam mert kommunikáció hiányában nem tudom mit kér és nem viccôl írok újra és újra a hirdetésre de sosem jutunk egyrôl a kettôre.
Mostmàr teli a pohár. Szerintetek mit tegyek? En véleményem hogy megérdemelné , de félej a bosszúnegátol.