2016.04.19. 10:34:51 (6)
Miképp döntött a hölgy?
Igyekeztem szárazan, és cinikusan fogalmazni, hogy ne érzelem alapján döntsön.
  2016.02.27. 21:35:38 (5)
Hát, én férfi vagyok, és lehet, hogy nem nőként gondolkodom.
Először is tisztázni kell ki mit ért barátság alatt. Nem egy esetben tapasztaltam, hogy nők évtizedekig találkozgatnak, beszélgetnek, tehát barátnőnek tekintik egymást. De amikor az egyikük éjjel kettőkor felhívja a férjezett barátnőjét, hogy szeretné, ha átjönne, mert a gyermeke csúnyán köhög, és nem tudja mit tegyen, a barátnő, nekiáll kifogásokat keresni.
A férfiak nem beszélgetnek sokat az alatt a pár évtized alatt, csak kezükben sörrel leülnek egymás mellé, és nézik a meccset. Viszont, ha megcsörren a telefon, autóba ülnek, és mennek.

Én úgy vélem a barátnőd maximum kalandra számíthat. Ami a férfi változását illeti, csupán taktika lehet, mivel nem „ugrott” a nő a korábbiakra, a férfi mással próbálkozik. Ha nem egy helyen dolgoznának, a férfi aktívabb volna, de a kaland után is van élet, és senkinek nem mindegy milyen légkörben kell utána dolgoznia. Amennyiben a nő közeledni kezd a férfi felé, a férfi tudni fogja, ez a nő már az övé. A kaland után se fog okvetetlenkedni, mert bármikor a szemébe vághatja, hogy ő mászott a férfi ágyába. De ilyesmire nem kerül szó, mert az ilyen érzékeny nők, annyira elszégyellik magukat, hogy felejtés végett inkább máshova mennek dolgozni.

Egyszerűbb megoldás kollegiális hangnemben rákérdezni a férfira, mi a baj, tud-e valamiben segíteni. Ha a férfi nemet mond, az egyértelmű nemet jelent, nem pedig azt, hogy „faggass még egy kicsit, mert jólesik, hogy törődsz velem”.

Ami a férfi-nő barátságot illeti, úgy vélem, csak akkor létezik, ha egyikük se kívánja a másikat. Ez a helyzet, persze különböző környezeti hatások – alkohol, túl régi szex, túl sok együttlét, stb. – miatt változhat. De továbbra is érvényes marad az a mondás, amit egy nőtől hallottam: „Ha az aktus után elváltok, csak szex volt, ha ott maradsz éjszakára, kapcsolat.”
  2016.02.27. 09:14:03 (4)
Egyébként rövidre zárhatta volna ha megkérdezi, hogy a férjem is jöhet ugye a kirándulásra?
Legalább kiderül hogy mennyi az annyi.. és tényleg miről van szó..
  2016.02.27. 09:12:06 (3)
Túldimenzionált a hölgy. Szerintem.

Én "barátilag" kirándulok férfi barátaimmal, volt kollégákkal, ..
ahogy a (férfi) kollégáim is köszöntöttek névnapomon arca puszival (virággal, stb),..
ahogy a kedves egymásra mosolygás és beszélgetés is megtörtént jó párszor, mint kedves, rendes kollegiális viszony (függetlenül attól hogy férfi, nő) kellemes munkahely...
ahogy ha bárkinek akadt otthon magánéletbeli, pénzbeli, egészségbeli problémája, akkor bizony a munkahelyen sem volt olyan fényesen, láthatóan nem mosolygott, beszélgetett annyit.

Ebben én semmilyen férfi-nő közeledést nem látok.. kizárólag az merült fel bennem, hogy ha a hölgy férjnél van miért akar kokettálni a férfi kollégájával.
És hogy ez a hölgy nagyon fiatal/tapasztalatlan lehet, ha ilyeneket gondol.
  2016.02.26. 21:05:25 (2)
Nekem erről nagyon konzervativ véleményem van.
Ha egy nő férjnél van, akkor mit kokettál a kollegájával?
Először a kapcsolatokat kell elrendezni. Később már csak keveredés van belőle.
Valakinek kell egy olyan partner,aki gyorsan vált egyik emberről a másikra? Lehet, hogy erre jött rá a kollega?

Persze lehet, hogy csak egy férfi-játékot vett komolyan a hölgy. Csak egy kis flörtnek, vadászatnak tekintette - ahogy a férfilélekbe ez beleillik és nem akar komolyan belebonyolódni.

Ha az én barátnőm lenne elküldeném a férjével szabadságra. Szeressen vissza bele, vagy váljon el, de így ne folytassa.

A nők általában érzelmileg közelítenek meg mindent és sokszor félreértenek egyszerű érdeklődéseket. Ha már összezavarodott minden a nők sérülnek meg a legjobban a kavarodásban. Egy jó barátnő, jó tanácsokkal sokat segíthet.

Én is szívesen, nagyon sajnálom a nőket, a szétrombolódott családokat és a benne lévő gyerekeket. És a történetek mindig ott kezdődnek, hogy a jóképű kolléga rámosolygott...
  2016.02.26. 17:19:35 (1)
Helyzet : adott 1 nő és adott 1 férfi a nő házas.- gyereke van. a férfi elvált .és kollégák.
Van szimpátia, és beszélgettek, a férfi a nő kérdésére elmondta ,hogy elvált, és nem nősült újra, egyszer megkérdezte lenne e kedve kirándulni egyet. a nő, erre nem válaszolt,- nem tudott ezzel mihez kezdeni. a férfi egyszer egy névnapi köszöntést(szóban, a nőtől)ezért megpuszilta a nőt,-(az arcán, barátilag) eltelt két hónap, kedves összenézések sürősödtek, és beszélgetések voltak. De most, egyik napról a másikra a férfi valamiért megváltozott. Már nem mosolyog, és mintha kerülné a nőt.a nő és a férfi egy szobában vannak, munkájuk végezte után.
Kérdésem: Mi történhetett? Talán van valakije, a férfinak? ( emlitette hogy abban a városban ahol mindketten élnek nem nagyon van senkije.)
Vagy éppen hogy az zavarja hogy a nő valaki másé:
A szóban forgó nő a barátnőm, ez az új ismeretség, fontos számára, de a férfi aki tetszik neki, nem kérdezi, hogy mi a helyzet a nő férjével, .. - talán azt gondolja férfi, hogy a nő játszik vele?