2015.06.10. 14:27:54 (59)
Szép tőled Évi, h. bár magadnak is megszereltethetnéd, mégis segíteni próbálsz
  2015.06.10. 10:31:24 (58)
A 2. mondatomban lévő fura fogalmazásért/szóismétlésért bocsi mindenkitől - figyelmetlen voltam és későn tűnt fel, így már nem tudtam kijavítani.
  2015.06.10. 10:29:01 (57)
Hajni, mennyire régi ez a nyomtató és hol mondták ezt? Mert én úgy tudtam - bár lehet, hogy akkor rosszul(?) - tudtam, hogy nem olyan régi típus ez.
Másrészt: lehet, hogy én tudok Neked segíteni akár a kábelszerzésben, akár, ha a nyomtató-felajánlásod marad érvényben. Bár a nyomtatónál kellene tudni a méretét, súlyát is a szállítási lehetőségek miatt (bár megoldható több módon is elvileg, csak egyeztetnem kell hozzá). Privátban leírom bővebben, hogy mire gondoltam. Ha elfogadod az ajánlatomat, levélben írd meg légyszíves a számítógéped és a nyomtató szükséges paramétereit és szívesen utánajárok. (A lényeg: több ismerősöm van, akinek akár lehet ilyesmije "elfekvőben".)
  2015.06.09. 22:17:51 (56)
Mindezeket csak azért most írom, mert nem látogattam az elmúlt hetekben az oldalt, így nem tudtam róla, hogy a személyemet ilyen kritikák érik.
Őszintén remélem, hogy nem fog megint a moderálás győzedelmeskedni.
  2015.06.09. 22:15:52 (55)
Ajándék kábelnek hívd kérlek azt, aminek az egyik végét be lehet illeszteni a nyomtatódba, ellenkező esetben minek is az ajándék?
Állítod, hogy informatikus vagy, de akkor tudhatnád, hogy sántít amit írsz.
Ha pedig olyan jó lelkű szociális munkás lennél,amilyennek tűntél személyesen, nem írnál rólam jellemzést itt a fórumon.
  2015.06.09. 22:06:14 (54)
Ne haragudj, de miért szólsz bele olyan dologba, amiről fogalmad sincs?
Persze Hedvig7 pozitívnak nem mondható beállítása alapján valahol érthető, de a nyomtatót azért nem adtam vissza, mert nem kívántam megint Zuglóból Óbudára átkocsikázni.
Vihettem volna a kezemben is - jön gondolom a válaszod, de nem egy könnyű szerkezet, meg biztos, hogy magyarázkodnom kell?
Amúgy igen, megpróbáltam hozzá kábelt venni, de a legtöbb helyen már nem is forgalmazzák, ahol volt, ott pedig lebeszéltek róla, hogy egy ilyen régi készülékhez bármit is vegyek.
Azóta a pincében várja a lomtalanítást.
De aki szeretne egy HP1100-as nyomtatót, ezennel felajánlom.
  2015.06.09. 22:02:26 (53)
Moderálva
  2015.06.01. 19:41:33 (52)
higyj nekem..amilyen evidensnek tűnik, amilyen "nem ügy", annyira jót tesz!
  2015.06.01. 19:22:32 (51)
A tisztítás nálam is OK, de ez a kitömés nagyon jó ötlet. Köszi!
  2015.05.31. 10:24:44 (50)
Abszolút más a téma, csak épp ennél jobb fórumot nem leltem, h. megosszam..


Gyakran és sokan ajánlanak ajándékba, cseréért cipőket.
Fotót is mellékelnek, s jelzik is, h. 1-2 alkalommal hordott, v. éppen új..

Megnézve a képet, képeket, a látszat sokszor nem ezt tükrözi.
Rosszul tárolás, ide-oda pakolás, "töredezett" felsőrész, kitaposott belső..

A hordás jeleiről csak a legutolsó árulkodik. Ettől még sokak örülnek neki.

Mit tégy, h. egy újszerű lábbeli még évek múlva is annak tűnjék? Saját "recept"
..minden cipőt-minden felvétele után tisztítok és a vásárlások során összegyűlt, formára igazított kis nylon zacsikkal ki is "tömök" . Ettől sok-sok éve hordott cipőim textil, v. bőr felsője olyan, mint amikor megvettem
Sosem késő ezt elkezdeni, ezek a kis (nem is) fortélyok csodákat tesznek!
  2015.05.17. 21:15:38 (49)
Igen én is azt hittem,hogy a nyomtatót is Matildtól kapta!
  2015.05.16. 12:51:16 (48)
Értem, köszönöm a kisegítést!
Azt hittem mind a két terméket Matildtól "kapta".
  2015.05.16. 07:04:46 (47)
Zshajni kettőnket marasztalt el. Matildot a mérleg nemlétező hibája, engem pedig, a számítógépével nem kompatibilis, nem illeszkedő, ajándék-kábel miatt. Gyorsan túl kell lépni rajta, nem szabad, hogy az ilyen esetek elszaporodjanak és megmérgezzék ezt a nagyon jó dolgot: egymás segítését.
  2015.05.15. 22:53:40 (46)
Lehet elvesztem a sorok kozott de most Matild vagy Hedvig a masik fel a Hajni ugyben?
  2015.05.15. 16:02:04 (45)
Ugyan, csak idézted Zshajnit! Az a véleményem, hogy lehet valaki toleráns, jószívű, segítőkész, empatikus, stb. (ide a szinonímái jönnek), és lehet valaki megkeseredett, a kákán is csomót kereső, mentális problémákkal küzdő, stb. (ide is a szinonímák), ez bizony, nem az életkor függvénye. De senkinek nincs joga embereket, az emberi méltóságukban megbántani, rágalmazni, és végülis, a tévedésért, nem kérni a bocsánatát.
Azt gondolom, ez az eset többet nem ér meg, részemről befejezettnek tekintem.
  2015.05.15. 15:56:38 (44)
Ahhoz meg pofa kell,hogy te vissza adom a cserét,ő meg megtartja....Nem is tudom mit szóljak ehhez,talán nincs is hozzá fűzni valóm.........
  2015.05.15. 15:32:02 (43)
Kedves Hedvig7!
Remélem nem bántottalak meg a jelzőmmel'idősebb hölgy'
csak érzékeltetni szerettem volna az illetővel,hogy kit,hogyan rágalmaz!
  2015.05.15. 15:07:59 (42)
Itt az "idősebb hölgy" beszél!!!!
Sokat gondolkodtam, reagáljak-e Zshajni szövegére? Most megteszem, így tisztességes a dolog.
Jómagam évtizedekig informatikusként dolgoztam. A nyomtatóról, ahogyan minden általam hirdetett csere-tárgyról, képet tettem fel, írva: nem mai darab, de működik. Egy kábelt adtam hozzá. Tény nem kérdeztem rá, Hajni milyen konfigurációhoz kívánja illeszteni, így fordult az elő, hogy a nyomtató-kábel-számítógép nem volt kompatibilis.
Hajni ezt jelezte, találkoztunk, én visszadtam a csere-olajat és neki ajándékoztam a nyomtatót. Gondolom, vett egy kábelt hozzá, és vidáman tudja használni.
Ennyi a történet. Na, most ez jólesett, hogy kiírhattam! Azt gondolom, elvárható mindenkitől a korrektség, a másik ember tisztelete. Uram bocs', lehet mondani: ne haragudj, tévedtem!
  2015.05.15. 13:49:55 (41)
Kedves Zshajni!
Felháborodva írom ezeket a sorokat a következők miatt:
Igen én most szeretnék kiállni matild64 melett.
Mint ahogy írta,nagyon sok cseréje volt már,és soha nem volt ilyen fajta gondja a cserékkel.Velem személy szerint megszámolni sem tudom,hogy hány cserénk volt. Pl: az utolsónál nem tudott kipróbálni egy terméket,és bizalmat szavazott nekem azt mondta próbáljam ki,ha jó akkor legközelebbi találkán oda adom a cserét.Jó lett,kipróbáltam,és jeleztem neki,várom mikor adhatom oda a neki jogosan járó cserét.Beszélhetünk arról amit te bemásoltál,hogy ő milyen stílusban válaszolt neked,de érdekes azt amiket te írtál neki,azokat miért nem másolod be?Mondjuk amikor a másik posztban lehordtad.
A mérleggel kapcsolatban annyi,hogy ha kellő jó indulat,és bizalom van benned,akkor szerintem nem kell sok ész hozzá,hogy mielőtt lejáratom a másikat,ellenőrzöm az elemet,mivel azzal működik ugye,nem árammal
A másik pedig,hogy nyomtatóhoz nem volt csatlakozó? Egy idősebb hölgyről beszélünk,és nem biztos,hogy annyira ért az ilyen dolgokhoz,de hozzá teszem,nem jár hozzá.
A bocsánatkérésről pedig annyit,hogy igen a mérleg miatt jogosan,nyilvánosan,kellene bocsánatot kérned.(mint amilyen nyilvánosan kiírtad a problémád jogtalanul).
Nekem is voltak már olyan cseréim,amit vissza kellett cserélnem,vagy átvertek,de leadtam az értékelést,és ennyi,nem kerítettem neki ekkora feneket mint te.
Ami miatt felháborodtam,az pedig az,hogy te kijelented,hogy nem kérsz bocsánatot.Tudod,nem az a gond,hogy valaki hibázik,hanem az ha valaki nem tudja elismerni a hibáit.
Kedves Zshajni:emberek vagyunk,lássuk be hibáinkat,tudjunk megbocsátani,és legfőképp tudjunk bocsánatot kérni.
  2015.04.28. 23:49:07 (40)
Nagyon tetszett Mokuska hozzászólása, nem szerettem volna, hogy elvesszen - nem a törölt topikot szeretném feléleszteni, csak tanulságként...

Kedves ítélkezni nem rest (ámde hozzátenni nem tudó tagok!

Egyszerűen nem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá.. Juli és a sok önkéntes segítő napok, (Juli hónapok) óta azon munkálkodik, hogy egy kis örömet csempésszen az életünkbe, hiszen mindenki örül 1-1 számára új ruhának (főleg mi nők). Aki nem tud örülni a kicsinek, az a nagyra nem érdemes.. - ez így van! Nem csak a tárgyakat kell nézni, hogy mit hozhattál el, hanem a mögötte lévő, mélyről jövő szeretet is, amivel a másik ember adja azt. Juli minden ott lévő tagnak, olyanoknak is, akiket nem ismert ADOTT, ADOTT és ADOTT. ÖNZETLENÜL!

"Züllött kinézetű", hát igen, így is lehet hívni azokat az embereket, akik nem az utolsó milánói divat szerint öltözködnek, pláne ha az ég nem áldotta meg annyi "értelemmel". Az ilyen embereket segíteni kell, nem leszólni, kinézni és megalázni. Nincs joga senkinek ítélkezni az embertársa felett (nem ismered az életét, a keresztjeit, a jelenét)! Pláne nem itt (oldal szabályzata is tiltja a diszkriminációt).

"Felhozatal"-hoz csak annyit fűznék, hogy adományokból tevődött össze az egész börze. Rengeteg hasznos dolgot lehetett fellelni. Szerintem nem azért vagyunk ebben a közösségben, mert fürdünk a pénzben. Nos, aki annyira tehetős, hogy semmi nem jó neki, annak szerintem nem ad6-os börzén a helyen, hanem valamelyik váci utcai butikban.

Ezt Zshajni hozzászólásához írtam, de nem kizárólag neki szánom (ha néha kissé nyers volt az iromány bocs mindenkinek, de a lényeg benne van, remélem az lesz kiszűrve belőle..).
Nem oktatásnak szántam, hanem gondolatébresztésnek azon tagok részére, akik ítélkeznek ahelyett hogy hozzátennének bármit is a dologhoz.