2016.05.23. 21:22:39 (3)
Sziasztok, igaz, nem mostani a téma, de írnék egy hasznos dolgot ezzel kapcsolatban. Én nemrég voltam bőrgyógyásznál, ahol megállapították, hogy súrolom a pikkelysömör határát a fejbőrömön. Nekem is felírtak egy patikai sampont (kikevert), illetve a kezemre kenőcsöt, mert azon meg ekcéma van.
Csakhogy ezekkel a gyógyszertári maszlagokkal vigyázni kell, mert telerakják szteroidokkal, ami köztudottan káros hatással van a szervezetre és a bőrre is ezáltal. Gyakorlatilag a felső két hámréteget megbontja szerkezetileg a szteroid és onnantól kezdve soha nem következik be regenerálódás, mindig igényelni fogja a bőr ezt a, hát, mondjuk ki, mérget, és még tünetmentesség sem fog kialakulni.

Nekem az évek során hatásos volt a tiszta kókuszzsír kézre is, illetve a fejbőrre javasolni tudom az étkezési szódabikarbónát. Nedves fejbe bedörzsölni az egész felületen, rajta hagyni legalább két percig, majd bő vízzel lemosni. Ilyenkor lehet egy nagyon pici almecetet összekevreni langyos vízzel, de úgy, hogy alig érezhetően legyen benne az ecet, és azzal is leöblíteni a hajat.
Soha ne fogom kiváltani azokat a kencéket, amit az orvos felírt, mert nem bízom az összetételében. Másnak is ezt javaslom. Amúgy interneten is utána lehet olvasni ezeknek a gyógyszertári vackoknak.

Amit még javasolnék, hogy aki ilyen bőrproblémával küzd, felejtse el a hagyományos tusfürdőket. Térjen át a mosdókenőcsre, ami 100%-ban natúr illetve, ez picit drágább, kecsketej- vagy natúr olívaszappant használjon fürdéshez.
  2015.09.17. 21:01:12 (2)
Szia!
Édesanyám 30 éve pikkelysömörös,neki legjobban a Diprosalic oldat vált be.Be kell kenni vele a fejbőrt,egy órát rajta hagyni,majd lemosni.Viszont ezt a gyógyszert úgy tudom csak a bőrgyógyász írhatja fel.
  2015.09.16. 18:42:58 (1)
Van valakinek pikkelysömöre a fejbörén??állandoan vissza térö problémám ,kénes gyogszertári sampont ,börgyogyász által felirt pakolást,és mofuder kenöcsöt irtak föl ,de megmosom kenegetem ,de egy két nap mulva megint ott van,van valakinek valami bevált modszer ami hatásosabb?mit használtok?