2016.11.21. 06:46:07 (14)
Jó reggelt, miután Csöpi-ahogy jelezte- részéről befejezte, ide nem ír többet, szépen és nyugisan lehet polemizálni, ált. dolgokban konszenzusra jutni, mint időjárás, helyesírás (amitől nyugodtan lehet valaki ilyen is-olyan is) receptcsere...divat, stb. Szép hete
  2016.11.20. 13:57:34 (13)
Szerintem nyugodtan kommentálj, ha úgy érzed, hozzá tudsz tenni egy adott témához, ráadásul belerázódsz a magyar nyelv írásába is. Ne foglalkozz azzal, ha nem úgy írod, ahogy helyesen kellene, sajnos ez is egyfajta népbetegség itthon, hogy egyből kiröhögik a másikat, ha nem használja helyesen a szavakat. Az idegennyelv oktatásunk is ezért vérzik több sebből... Egyszerűbb lealázni a diákot, semhogy más módszert választani az adott nyelv megértésére, használatára... Anno nálam is így cseszték el a tanárok, és bebeszéltem magamnak, hogy hülye vagyok az angol nyelvhez is.
  2016.11.20. 13:48:25 (12)
Egy miatt halas vagyok mamonyanak meg a többieknek akik itt hozza szoltak: Szoktam itt olvasgatni a forumon es mar többszor gondolkoztam rajta hogy irjak de ugy gondoltam hogy ilyen hibas helyesirasal nem szeretnek hozzaszolni Tul vagyok az elsö "nehez" bejegyszesen es szerintem nem volt az utolso.
  2016.11.20. 13:45:47 (11)
Köszi hogy leirtat ezeket. Sajnos magyarul nem tudom olyan jo leirni a gondolataimat mind nemetül. Azt veszem eszre hogy sokszor csak az megy hogy ki most a hibas a megoldas kereses helyett . Es ha le lesz zarva egy feltöl a tema azzal "en nem vagyok a hibas es kesz" akkor valoszinüleg olyan környezetben dolgozik, el, lakik ahol ez meg egesz nap vagy igy lett nevelve . Igyekszik elmenekülni a kelemetlen hegyzetekböl. Es igen, több erö kell szembeszalni egy problemaval mint elszaladni viszont hosszu tavra nezve sokkal jobb valamit lezarni. Lehet hogy nem veszük azonnal eszre de az ilyen dolgok bennünk maradnak. Nehez ha “felmegy a pumpa” mert ilyenkor keptelen az ember kommunikalni. Jobb ha ilyenkor vesszünk mely levegöt vagy valami mas modszert hasznalunk es csak utana cselekszünk.
Szerencsere olyan munkahelyem van ahol nem megyz az egymasra mutogatas hanem inkabb oldjuk meg a problemat együtt hogy a jövöbe ne forduljon elö ugyanez a hiba.
  2016.11.20. 13:00:59 (10)
Rendben, kösz..
  2016.11.20. 09:04:00 (9)
10 eve lakok most itt magyarorszagon. Azelött csak nemetorszagban laktam különfele varosokban. Szüleimtöl tanultam meg magyarul es minden evben itt voltunk a rokonoknal. Mielött ide költöztem nem nagyon hasznaltam a magyart mert ritkaban voltam itt. "Sajnos" a mindenappi munkam elsösörban angol/nemet nyelven zajlik de magyar kollegakkal magyarul beszelünk
  2016.11.20. 07:33:55 (8)
Tényleg, eltérve a fő témától két kérdésem lenne:
-Meddig éltél Mo-on?
-Hány éve nem használod nyelvünket.?
  2016.11.19. 22:49:52 (7)
Én egyikőtöket sem ismerem személyesen, így nem tudom, ki milyen ember, de abban igazat adok Gabinak, hogy ezt egymás között is meg lehet beszélni szépen. Hasonló szitum volt már, akkor én vártam hiába az illetőre, de eszembe nem jutott volna őt kellemetlen helyzetbe hozni azzal, hogy szétüvöltöm a világba a hasfájásomat. Írtam neki privit, elnézést kért a kellemetlenségért, és lezártnak tekintettem az egészet. Én azt gondolom, EZ a módja, nem pedig mártírt játszani semmiségekért. Tény, hogy az átlag magyar gyűlöli az értelmes kommunikációt is, a sirám jobban fekszik. És ilyenkor lép életbe a fájó őszinteség elutasítása is. Néha nekem is fáj az őszinteség, de igyekszem tanulni belőle, és nem elkövetni ugyanazt a hibát, legyen szó bármiről. Jót nevettem Gabi azon mondatán, hogy a tipikus magyar nem keresi a megoldást, hanem inkább mérges. Ez nagyon igaz. Ezzel a dühvel gyakran párosul a rosszindulat is. Felnőtt emberként ideje lenne mindenkinek magába szállnia, mit miért tesz vagy tett, és úgy cselekedni, hogy később ne kelljen szégyenkeznie saját maga előtt.
  2016.11.19. 20:50:24 (6)
Nyugodtan szolj hozza mert ha mar nyilvanossagra lett hozzva semmi gond nincs azzal. En inkabb szemelyesen szeretem tisztazni a dolgokat es sajnalom hogy ez igy alakult mert mamonya azonnal törölte a kapcsolatot amit nem ertek es nem ertem mert kell lecsapni a telefont. Ilyen dolgok nagyon messze alnak tlem. Tudom mindenkinek van gondja es en is voltam mar olyan helyzetbe hogy ugy gondoltam mindenki masnak jobb az elete de valamikor rajöttem hogy nem, ez csak hozzaallas kerdese Es igen, rengeteg dolgokat kezdtem olvasni, videokat nezni es akkor sok mindent megertettem. Azt is megertem hogy ehez egy bizonyos szintet el kel erni hogy elfogadja az ember "tanacsokat". Remelem hogy erthetö mert azert a nemet/angol nekem jobban megy
  2016.11.19. 20:31:42 (5)
Annak ellenere hogy a telefonban azon volt a hangsulyod hogy mennyire rohansz nagyon raersz itt irogatni Ha mar felhoztat: ha hasznalsz fülhallgatot a telefonhoz az nagyon szürik a zajt, ahoz is talalsz infot a neten, Ikeaban voltam (5 perc onnan) a liften igy alapbol nem volt zag ugyhogy igenis a közelbe voltam.
Ha eszrevettel es lattat hogy a gyerekre kell figyelni hogy ne az utcara mennyen vegkep nem ertem mert nem szolittottal meg. Ez eleg furra nekem. Nekem nem tünt fel a tarhonya mert gyerekre figyeltem ahog neked is feltünt. Telefonom feltöltös nincs feltöltve mert nincs szükseg ra. Idö elött ott voltam. Attol hogy megint hangyulyozod mennyit kell rohannod mert ugye masnak nem lehetned gondod nem megoldas.

Es nekem viszont tipikus magyar ne keresük a megoldas hanem legyünk mergesek. Sajnalom hogy meg mindig ezen gondolkodsz es nem tudtal tul jutni ezzen.
  2016.11.19. 17:51:19 (4)
Kedves Gabi. Szerettem volna "meghallgatni" amit mondani akarsz de a harmadik nem.nem nem. után amit lássuk be olyan hangon mondtál,hogy igen felment a pumpám,nem volt kedvem tovább beszélgetni veled. Milyen helyzetet kellene tisztáznom ?Tudod volt rengeteg időm várakozás közben pl. megnézni milyen mintája van a Hitgyülekezetes hölgy szoknyájának,vagy milyen alakú lufikkal szaladgál a kisfiú. Mert ott voltam és láttam.... Te azt írod elmentem és visszajöttem. Én azt írtam járkáltam,hogy hátha meglátsz a tarhonyával a kezemben.. Hatalmas a különbség. Azt írod kértem telefonszámot. Igaz,és a sajátomat is megadtam. Tudod ha én úgy látom késni fogok (5-10 percet) MINDIG rácsörgök a partnerra. Most 2 azaz kettő percet késtem. De hát ezek szerint te már ott sem voltál. Telefonban azt mondtad 40 percet vártál,itt meg azt írod negyvenkor mentél el? Most hogy is van?Az,hogy te sokkal előbb odaértél és beleszámoltad az én "késésembe" már bocsika de kissé nevetséges.Visszajöttél volna? Ugyan honnan. Olyan csend volt körülötted,hogy a gyermeked hangján kívül az ég világon semmiféle zaj nem volt. Most mondjam azt,hogy el se jöttél? Miért is ne.(kocsiban sincs néma csend) Azt írod mondtam,hogy nem vagyok egyszerű eset. De azt is mondtam ,hogy mivel soha nem tudom mikor kell a kórházba rohanni így nagyon előre tervezni nem tudok.Így kerek a dolog.Ha te ítélkezel mások felett miért gondolod más nem tehetné? Én nem"hülyéztem". S valóban a fórumra írtam. Utolsó négy sorodat olvasva fogalmam sincs melyik bolygón élsz. Kettőnk között az a nagy különbség (szerencsére),hogy eszembe se jutna ismeretlen embereknek ilyeneket írni. Te semmit nem tudsz rólam, mert ha igen tuti nagyon szarul éreznéd magad és nem csak a jövőben.A világra nem haragszom a pikírt utolsó soraid miatt viszont rád egy kicsit. Egy kicsit nagyon.Arra is van szerintem módszer a neten,hogy miért ne osztogassunk balga,tanácsokat ismeretleneknek. S szívből kívánom Neked ne legyen szükséged "netes/youtubos segítségre.
Részemről ennyi. Sem itt sem máshol nem szeretnék Veled semmiféle kommunikációt folytatni
  2016.11.19. 14:44:26 (3)
Tudom!!! nem illik kettőtök ügyébe beleavatkozni.
Csöpit sok éve ismerem sztem ő embert be nem csapott még és nem a "hazugságai" miatt kedvelem.

Neki hiszek, s nem azért, mert veled még nem találkoztam, hanem a dolog igazságtartalma miatt, amit én nagyon sokszor megtapasztaltam: pontos, nagyon segítőkész, becsületes, jó kommunikációjú hölgyről van szó.
  2016.11.19. 13:50:03 (2)
A helyet hogy felhaborattan meg mondot a magadet a telefonba, inkabb oda figyeltel volna mit mondok es ha nem rakod le azonnal hanem meg is varsz egy valaszt megtudtad volna hogy meg a közelbe vagyok Sajnos nem hagytat hogy valaszoljak mert mar akkor is nagyon merges voltal.
40kor elmentem mert nem varok 10percnel tovabb, föleg ha meg telefonszamot is kertel. Közelebb a megbeszelt helyen mar tenyleg nem alhatunk, a lanyom ott le is ült. Ram csörögni nem csörögtel es mivel sokkal elöbb voltunk nalad ott a helyen tenyleg azt mertem elvarni hogy esetleg megszolitasz hogy en vagyok-e a Gabi ha odaersz de mondat is hogy közbe elmentel is vissza jöttel. Fel is hivatal volna ha nem szeretsz kerdezgedni embereket. Magambol indulok ki es nekem nincs gondom megkerdezni masokat hogy esetleg mi talalkozunk-e.
Tudom hogy gondjait vannak a multkori csere se jött össze azert es mindig irod hogy milyen nehez es nem vagy egyszerü eset de attol lehet masoknak ir rohanas/siettes. Nemethez amugy semi köze hogy tud-e valaki kommunikalni (kommunikacio nem az hogy en meg mondom a dolgomat es ott hagyom a masikat) es masikat meghallgatni, az embertöl függ. Ahogy mindenhol itt is vannak hülye es kedves emberek es ott is, egyetlen különbseg az hogy itt magyaroszagon sokkal több rossz kedvüek az emberek es nem probaljak tiztazni egymasal a dolgokat ugy ahogy most te se tudod hanem inkabb ide irsz.
Sajnalom hogy ennyi eleg hogy valaki elrontsa a egesz napodat ebben az esetben en. Azt kivanom neked hogy kicsitt jobban erezt magad a jövöben, nem kell merges lenni az egesz vilagra mert ugy erzed hogy csak neked rossz a elet es masnak biztos jobb ezzel csak magadnak artasz. Ha kicsit körülnezel a neten/youtuben nagyon sok modszert talalsz ami segit rossz idöket jobban elviselni.

  2016.11.19. 11:51:18 (1)
gabi25-el lett volna ma cserém,10,30-kor az Örs vezér terén. Én a kerepestarcsai kórház intenzív osztályán fekvő édesanyámtól 10 óra 32 !!! re értem a találkozóra. 10óra 45 körül rátelefonáltam,hogy mi újság. Közölte és ez amiért írok, hogy jóval hamarabb odaértek és 40 !! percet vártak majd elmentek ????? Mondtam,hogyan várt 40 percet,ha még 11 sincs? és ha 9 re odamegy az sem az én gondom,mert nem azt beszéltük meg.Arról nem beszélve,hogy le fel sétáltam a tarhonyával a kezembe,hátha így felismer.De meg se hallgatott,hanem mint egy gyengeelméjűvel,emelt hangon magyarázott,hogy miért nem szólítottam meg (?) mert tudom a nevét s komolyan ,mintha egy felsőbbrendű lény lenne amitől szó se róla kinyilt a bicska a zsebembe.Az értékelésbe megírtam,hogy kikérem magamnak ezt a stílust. Én még ilyen partnerrel nem találkoztam,és nem is szeretnék soha többet. Azért mert itt ezen az oldalon csereberélek még se csövesnek,sem bűnözőnek nem érzem magam,akinek ezt a flegmaságot el kellene tűrnie. Lehet,hogy Németországban elviselik egyesek pökhendiségét én nem vagyok köztük. Nem kívánok szép napot mert az enyémet elvette.