2012.02.23. 13:47:44 (36)
igazán kárörvendő vagyok, élvezem az ilyen történeteket
  2012.02.22. 23:46:37 (35)
Ne is mondd Ma mentem cserére, délután 99-es busz, ragyogó napsütés, tömegnyomor. Éreztem én, hogy löknek, tolnak, de betudtam annak, hogy tele a busz. Itthon vettem észre, hogy a táskám hátsó része totál nyitva. Innen üzenem annak a kedves családnak, hogy használják egészséggel a papírzsebkendőimet! Annyira még én sem vagyok buta, hogy hátra pakoljak értékeket
  2012.02.22. 22:22:31 (34)
Ez szomoru.Most gondolkodom el rendszeresen ugy szaladok haza a mubnkából(lopkodósok figyelem!!!)a táskámat nem zárom be.Egyszerüen feledékeny,kapkodós vagyok.Igaz sok minden nincs benne sose megyek dolgozni egy ezresnél többel,a táskámba cumi,iratok,és káosz van de értékes nincs valahogy sose foglalkoztam azzal mi van ha valaki belenyul pedig sokszor állok 10-20 percet is hajléktalanok mellett míg értem jönnek.Ugy vagyok ha lopni akarnak ugy is megteszik ha zárt hónom alatt szorongatott táskával mászkálok.
És hogy ebbe a sok károsításba egy kicsit nevessetek:Egy idős elegáns tehetősebb nénit rendszeresen megloptak.Ezen felbőszülve csinos drága kis táskájába beletett egy halom kutyakakit és elment egy bevásárló központba ahol rendszeres lopások áldozata volt.A táskáját lerántották a válláról...innentől fantáziára lehet bizni mit is kapott a tolvaj a táskába
  2012.02.22. 15:00:02 (33)
Értem. Sajnos ezen már tényleg kár rágódni, és a mérgelődés is csak nekünk és a családunknak árt
  2012.02.22. 09:23:07 (32)
Valamennyire bennem is van "harag", mert tényleg a gyerekek elől vitte el és tényleg az utolsót, de sajnos ezen már változtatni nem tudok.. Igy azzal nyugtatom magam, hogy az a néni is evett belőle.
  2012.02.21. 20:48:29 (31)
én haragszom helyetted, gyerekes anyukát kifigyelni és elvinni a pénztárcáját?! Jó örülök ha jól lakik, de nyugodt szívvel? Mi van ha gyerek elöl vitte el, mert ne adj isten csak annyi volt? Tudom, túl naív vagyok erre a világra!
  2012.02.21. 20:20:08 (30)
Ha a fázós néni eszik abból a
pénzből akkor - lakjon rendesen jól- . és NEM haragszom Rá.
Csak kislányomat sajnáltam abban a pillanatban, mert a túró rudit
nem ehette meg. majd 3-án eszik túró rudit
  2012.02.21. 20:07:33 (29)
Segíts másokon és meglopnak
Ma elmentem bevásárolni kislányommal és mikor raktuk be az érmét a bevásárló kocsiba egy idős fázós néni odajött, hogy adjak neki 100 ft-ot.. Én nagyon jó szívvel kivettem a pénztárcámból 2db 100ast. Néni mosolyogva megköszönte. Kislányommal mit sem sejtve bementünk vásárolni csak épp a pénztárnál ért egy nagy meglepetés..A pénztárcámnak hült helye volt..Pont engem lopnak meg aki még az utolsót is odaadja bárkinek. Itt is rengeteg embernek segítettem már..Ez kaptam köszönetképp az élettől..
  2012.02.18. 22:29:04 (28)
Tavaly anyukámat könnyítették meg, úgynevezett gázszerelők, 300 ezer ft.-al. Az egyikőjük lekötötte őt a konyhában, amíg a másik bent a szobában tevékenykedett. Még az a jó, hogy nem történt komolyabb baj. Meg is ölhették volna. Györgyi
  2012.02.05. 18:26:51 (27)
próbáltál egy 14-17 éves tininek megmagyarázni h nem használhatja a telefonját nyilvánosan ?
náluk ez elvi kérdés h ha tudnak villogni a telcsivel akkor meg is teszik
azért is érdekes téma ez mert elvileg az okos telefonok pont azért vannak h naprakész legyél az infókból facebook-ból stb....
h bármikor elérd a postafiókod és még ezer dolog

azért is nehéz mert ők már ezen nőtek fel
látom a fiamon is h neki ezek már alap dolgok pc netbook okostelcsi stb...
  2012.02.05. 11:24:21 (26)
Szerintem elsősorban a szülők felelőssége, hogy felvilágosítsák a gyermekeiket a hasonló veszélyekre, felhívják a figyelmet milyen kockázatokkal jár, ha nagy értékeket nyilvánosság előtt használnak. Nagy átlagban, akárhány évesek, mégis gyerekek. Nem olvasnak napi lapokat, nem néznek híradót, a rádióban zenét hallgatnak, ezekről ritkán hallanak, legfeljebb, ha a közvetlen környezetükben előfordul. A média figyelemfelkeltésből számol be nap mint nap a garázdaságokról, de azok általában pont azokhoz nem jutnak el, akiknek szólna. Tehát a felnőtteknek kell jobban odafigyelni a gyermekeik szokásaira és figyelmeztetni őket.
  2012.02.04. 23:16:36 (25)
nem csak ez
hanem h így potenciális áldozatok lesznek a tolvajoknak
annyira nem figyelnek h észre sem veszik ha elcsenik tőlük a készüléket
  2012.02.03. 20:10:32 (24)
Az nekem sem szimpatikus, mikor valaki egész nap az interneten lóg, szinte ott éli az életét. A személyes, emberi kapcsolatok mindennél többet érnek.
  2012.02.03. 20:04:21 (23)
Igen, letiltatta még aznap a számát. Ezt valószínűsítem én is, hogy akik látják ezeket az eseteket félnek beleavatkozni. Pedig az lenne a normális, hogy ilyenkor segítsünk az embertársainkon. Ha nem is mi nők, legalább a férfiak, akik látják. De az is érthető, hogy manapság már ezek a rablók-tolvajok is felfegyverkezve járnak, és ezért félhetnek közbe lépni.
  2012.02.02. 16:23:03 (22)
Köszönöm Neked!Soha ne legyen része senkinek ilyenben...
  2012.02.02. 01:19:29 (21)
Köszönjük szépen, nagyon jól esik olvasni a hozzászólásod. Nagyon helyesen meg is fogalmaztad a lényeget, pótolni előbb-utóbb minden tárgyat lehet, de azt a bizalomba vetett hitet, amit ezek a gyerekek elveszítenek ilyenkor, azt nehéz, vagy szinte lehetetlen. A kishúgomat, aki 14 éves, egy hónapon keresztül kísértük iskolába be és onnan haza, mert rettegett. Azt sem állítanám, hogy hamar túltette magát rajta, mert iskolát kellett cserélnie, és azóta sem szívesen közlekedik arra. Mindezt az sem segíti, hogy a rendőrségen megmondták neki, nyugodtan kérje pszichológus segítségét, próbálja meg feldolgozni a történteket, de soha el ne felejtse, mert még 5 év múlva is berendelhetik kihallgatásra. 2-3 havonta járnak azóta is a rendőrségre, mondanom sem kell, hogy azóta sértettből "lefokozták" tanúvá, mert hiába ismerték be a csoportos rablást, és az életveszélyes fenyegetést, a rendőrség nem tett semmit.

Kívánom, hogy mindenki vigyázzon magára és szeretteire
  2012.02.02. 00:52:10 (20)
Őszintén mondom, hogy tényleg nem merek ilyet leírni Kölcsönt sajna nemcsak a legnagyobb bankok adnak, autót is elég könnyen lehet venni, pláne ha a lopott vagy elhagyott iratok gazdájának autója is van, és annak a forgalmija is a többi cucc között volt. Megvannak a módszereik

Én a telefonos dolgokkal annyiban nem értek egyet, hogy nem lehet az igazolás arra, ha ellopják, hogy miért volt nála, miért használta. A világ nagyon nem erre tart. Pont mint ahogy 15 évvel ezelőtt nem tudtuk elképzelni, hogy szinte minden háztartásban lesz számítógép, pont így lesz pár év múlva mindenkinek okostelefonja, tabletje. És ezeket nem feltétlenül otthoni használatra találták ki. És ha már otthon, akkor mi a garancia arra, hogy nem épp otthon törnek be, és viszik el. Nem azt mondom, hogy rettegésben kellene leélnünk az életünket, de ez az egész dolog valahol gyökereiben van tönkremenve. És itt jönne be a politika, a közrend, a rendőrség De bele sem kezdek
  2012.02.02. 00:09:08 (19)
Ezt hogy tudják megcsinálni? De nehogy leírd konkért példával,remélem,mindenki érti,h.miért...

Amiért én nem értem: sajátmagam tanúja voltam nemrégiben egy olyan esetnek (ismerem is az illetőt),hogy a postán nem adták ki Neki a hivatalos helyről,tértivevénnyel érkezett levelet csupán azért,mert pár napja lejárt az igazolványa és nem vette észre. Ráadásul mással sem tudta átvetetni,mert ugye eleve nem volt senki ott,de nem is lakik Vele egy háztartásban olyan személy,aki arra a szabályok szerint jogosult lenne, de ha észre is veszi időben,akkor sem biztos,hogy megoldódik erre az időpontra - ideigleneset sem fogadnának el,meg lett kérdezve,de nem értem,miért nem,hiszen pont ilyen esetekre is kéne,hogy adják,legalábbis ennek lenne értelme. UGyanis előre időpontot kell kérni,amit hetek múlva adnak,aztán ha az illető még dolgozik is,esetleg nem azonos időpontban,akkor meg még rosszabb,mert akkor kérhet egy ilyen "apróság" miatt szabadságot,aztán elmegy mindenhogyan az egész napja a sok várakozással,ügyintézésse l,de ha még szerencséje is lenne és keveset kell várni,ami nagyon ritka ilyen helyeken,akkor is elég sok idő elmegy haszontalanul ilyenkor.
  2012.02.01. 23:56:20 (18)
Veled is egyetértek és sajnos ez nemcsak
Bp-en,nemcsak a BKV-n van így. Amit előzőekben leírtam konkrét esetekre utalva, az vidéken történt, de van hasonló jellegű,de más esetekről is információm kisebb települések esetében is és szerintem sajnos mindannyiunknak van, mert sajna' alig telik el nap anélkül,hogy egy-egy híradó ne számolna be ilyesmiről.
Viszont bizony valóban meg kell gondolni mit hol használunk, én legtöbbször még a telefonomat is inkább itthon hagyom vagy fel sem veszem, ha olyan helyen járok, úgyis kijelzi ha valaki keres,vagy akinek fontos volt a hívás,hívni fog újra és később előbb-utóbb megtalál. Persze,van akinek meg akár munkáhjához szükséges a telefon,akár útközben is,de szerintem az is tud megfelelő alkalmat arra találni meg helyet is,hogy nagyobb eséllyel biztonságosabban használhassa a saját tulajdonait.

  2012.02.01. 23:48:20 (17)
Pedig szerintem igazad van,még akkor is,ha a "kislány"esetleg épp tanult,mégha vizsgára készült is esetleg. Valóban lehet más hasznos időtöltést is találni akár utazás közben is és olyant,ami nem hordoz magában ilyen veszélyeket is akár. Nem véletlenül van erre (is) egy mondás. Csakhát ugye egyeseknek nincs kellő felelősségérzetük vagy rosszabb esetben egyáltalán nem.