Rólunk

Célunk

Egy olyan eszköz kialakítása volt, mely megkönnyíti a kapcsolat felvételét adó és kapó fél között. Adó fél: egy olyan lehetőséggel, tárggyal rendelkező ember, aki nem is tudja, hogy egy másik fél számára hasznos dolog tulajdonosa. A kapó fél: anyagi, erkölcsi lehetőségek miatt nem tudja vágyait beteljesíteni.

Példa: Valakinek van egy hegedűje, melyet évek óta nem használt, de nincs szíve túladni rajta. Rajtunk keresztül, amikor meglátja, hogy tőle kilométerekre él egy gyerek, aki szívesen járna hegedűórára, de ehhez szüksége lenne egy hegedűre, a tárgy máris megtalálta a helyét. Szívesebben adjuk át dolgainkat, ha pontosan látjuk a sorsát. Szívesebben fogadunk el ruhákat, sporteszközöket, ha tudjuk, hogy valakié volt, aki ezt nekünk kívánja átadni, nem egy személytelen halmaz része.

Sokan idegenkednek a személyetlen ajándékozásoktól, adománygyűjtésektől stb., mert nem igazán hisznek abban, hogy ez 100%-an céljához ér, nem egy szervezet fog „épülni" belőle.

kapcsolat megteremtésének leegyszerűsítése, a megfelelő személyiségi jogok megtartása mellett. Így azt a belépésnél elvárjuk mindenkitől, hogy adatait részünkre megadja. Az internetes oldalon keresztül, a felhasználói nevükkel beazonosítva kommunikálnak, leveleznek egymással, ebbe mi nem veszünk részt. Így csak a kapcsolatfelvételről tudunk és a felhasználók visszajelzéséből, hogy az adott kapcsolat gyümölcsöző volt vagy sem. Így nem a mi dolgunk, hogy az adó és kapó fél miképp bonyolítja le az átadást, kivéve, ha erre külön kérnek minket, vagy szintén a portálon keresztül egy harmadik felet, hogy nyújtson segítséget pld a dolog eljuttatásában, szállításban.

Nem csak eszközök nyújtása, hanem lehetőségek adása is. Szinházbajutás, kirándulás, „nem láttam még a Balatont". Meg amire még nem gondoltunk, de működés közben kerül elő.

Hogy működik?

A portálba mindenkinek betekintése van, de ha nem regisztrál az információknak csak egy részével találkozik, kapcsolatot nem tud teremteni. Regisztráció után, melynél választ a felhasználó egy felhasználó nevet. Ezen a néven fog szerepelni a portálon, ezen a néven ismeri meg a másik fél. A regisztrálás után már a teljes portált használhatja. Adhat és kaphat. Eldönti, hogy adó vagy kapó, majd kitölti, hogy mit szeretne. Adóként vagy kapóként meg kell neveznie (barbie baba masnija), majd ki kell választania, hogy ez melyik kategóriába sorolható - menüből. (játék). Ezek után a kaphat oldalon megjelenik, más hasonló dologgal együtt:

Játék:·    Barbie baba masnija (vöcsök, Nógrád megye)Majd érkezik a portálra egy adó felhasználó (kutya). Nézelődik a sok-sok dolog között, majd meglátja, hogy a játékok között van egy olyan, amitől ő szívesen megválna. Ír vöcsöknek, hogy neki van, majd vöcsök ír kutyának, hogy miképp tudja eljuttatni. (postán l)Ezek után a rendszer felteszi a kérdést vöcsöknek és kutyának is, mi történt, hogy voltak megelégedve. (Itt elvárja a rendszer, hogy a felhasználó értékeljék a dolgot. +/- volt, és szövegesen is: gyors volt, pontos volt, rossz volt a minősége, becsapott... stb

A további felhasználók, ha vöcsökkel vagy kutyával akarnak adó, kapó viszonyba kerülni már látják, hogy ez a felhasználó: megbízható, vagy nem.

Természetesen moderálásról biztosítjuk a felhasználókat, kizárjuk a viccelődő, bántó felhasználókat, valamint az üzleti érdekből stb. jelentkezőket is szűrjük.

Biztosíthatunk mindenkit, hogy a mi felajánlásunk: egyetlen fillért, eszközt nem kívánunk a saját magunk ill. a rendszer működésére fordítani. Tulajdonképpen mi ezt adjuk a rendszerhez,

A web-es felület  a Szeretem Magyarorszagot gesztorálásával (ez lényegében a nyilvánosság elérését és a hitelesség biztosítását jelenti) 2008. évv végén indult. Lakatos Péter létrehozó, ötletadó vállalta a platform megvalósítását és folyamatos üzemeltetését (back-office: Lakatosné Csiby Éva).

Folyamatos tájékoztatás az oldalon kívül: www.ad6kap6.blog.hu . 

A honlap működtetésében aktív résztvevők, önkéntesek:

Csiby Éva
Keszthelyi Erzsi
Nagy Hajnalka
Rektor Andrea
Takács Andi